YukarıAşağı
yerli, yabancı sinema filmlerinin; güncel bilgi, konu, afiş ve fragmanları

Nasıl kilo alınır?

Gönderen Komikya
nasıl kilo alınır?
Çoğunluk, kilo vermenin yollarını aradığından, nasıl kilo verileceği ile ilgili birçok yazı bulabilirsiniz internetten. Biz ise biraz farklı olarak, kilo alma yöntemlerine değineceğiz. Çünkü isteyip de bir türlü kilo alamayan insanlar da var. Sadede gelecek olursak, kilo almak isteyen bir insan, büyük porsiyonlu ve yüksek kalorili yiyecekler yemelidir. Ayrıca yapacağınız egzersizler, iştahınızı açılmasını ve yağ yerine kas olarak kilo almanızı sağlar.
Aşağıdaki tavsiyeler kilo almak isteyenler tarafından uygulanabilir.
  • Normalde bir günde tükettiğiniz kaloriden 500 kalori daha fazla tüketin. Gıdaların ambalajındaki besin tablosuna bakarak ne kadar kalori içerdiklerini öğrenebilirsiniz.
  • Fırsat buldukça bir şeyler atıştırın.
  • Eğer iştahınız yoksa, yüksek kalorili ama küçük porsiyonlu gıdaları daha sık tüketmeye çalışın.
  • En yüksek kaloriye sahip besin grubu yağlardır. Yemeklerinize; bitkisel yağlar ve yumuşak margarinler eklemek, fazla yemek yemeden kalori almanızı sağlar.
  • Doymuş yağlardan mümkün olduğunca sakının. Tüm yağ çeşitleri aynı miktarda yağ içermelerine rağmen, doymuş yağlar kolestrolünüzün ve diğer zararlı kan yağlarınızın yükselmesine neden olur. Günlük süt ürünlerinin tümü, tavuk derisi, sosis, tereyağı ve yağlı et, yüksek doymuş yağ oranına sahip gıdalardır.
Tarih: 5 Kasım 2008
Bookmark and Share

0 Yorum "Nasıl kilo alınır?"

Yorum Gönder

Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.



English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Arşiv