YukarıAşağı
yerli, yabancı sinema filmlerinin; güncel bilgi, konu, afiş ve fragmanları
Wordpress'ten Blogger'a geçiş, geçmek. Wordpress'ten Blogger'a nasıl geçebilirim?
Blog servisleri arasında, blog yazarlarının en çok tercih ettiği servisler olan Wordpress ve Blogger arasında büyük bir rekabet söz konusu. Her iki blog servisi de kullanıcıları kendine çekecek birçok özelliğe sahip. En basitinden Blogger'ın kullanıcılarını host ücretinden kurtarmasını ve Wordpress'in çok çeşitli ve kaliteli temalara sahip olmasını örnek gösterebiliriz. Ama kimileri Blogger'ı, kimileri ise Wordpress'i tercih ediyor. Bunun çok çeşitli nedenleri var. Ama diyelim ki, bu servislerden birinde bir blogunuz var ve blogunuzdaki tüm yazılarınızla beraber diğer servise geçmek istiyorsunuz. Eğer Blogger'dan Wordpress'e geçmek istiyor ve bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. Wordpress'ten Blogger'a geçmek için ise aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

-
WordPress Yönetici Paneline giriş yapın.
- Tools
sekmesine tıklayın.
- Ardından Dışarı Aktarı (Export) seçin.
- Çıkan sayfada Tüm Yazarları (All Authors) seçin ve Aktarım Dosyasını İndire ( Download Export File) tıklayın.
- Daha sonra bu siteye gidin ve Gözat butonuna tıklayıp, indirdiğiniz dosyayı seçin ve Convert'e tıklayın. Çıkacak olan dosyayı bilgisayarınıza indirin.
- Ardından Blogger hesabınıza giriş yapıp, ayarlar sekmesine gelin. Blogu içe aktar deyip, gözat butonuna tıkladıktan sonra, az önce bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyayı seçin.

Böylelikle, Wordpress'teki yazılarınız artık Blogger'a taşınmış oldu.
Bu işlemi kısaca özetlersek; Wordpress'teki içeriklerimizi bilgisayarımıza indirdik, bir site aracılığıyla bunları Blogger'a uyarladık ve bu uyarlanmış içerikleri tekrar bilgisayarımıza indirip Blogger'a yükledik.
İşte hepsi bu kadar...


Tarih: 15 Ocak 2009
Bookmark and Share

2 Yorum "Wordpress'ten Blogger'a geçmek"

  1. Emrah ATİK Said,

    Bilgi için teşekkür ederek bir bilgi daha rica edicem; yaklaşık iki yıldır blogspottayız ve pagerankımız 3, ayrıca birçok yere kayıtlıyız. Kendimize yeni bir alan adı ve alan aldık, yetinmedik bir de wordpressten tema beğendik, bu gece bir arkadaşın yardımıyla geçiş yapacağız. Şimdi sorunumuz şu ki, blogspottan yalnızca yazılarımızı mı taşıyabiliyoruz? kaba tabirle pagerankımız güme mi gidiyor?
    bilgilendirirseniz sevinirim.

    Posted on 3 Şubat 2009 19:34

     
  2. Komikya Said,

    Pagerank ve alexa değeri tamamen alan adınızla alakalıdır. istediğiniz kadar tema, host veya blog servisi değişin, alan adınız aynıysa pagerank ve alexa değeriniz değişmez. Ama alan adınız değişirse, sizin tabirinizle pagerankınız güme gitmiş olacak.

    Posted on 3 Şubat 2009 20:06

     

Yorum Gönder

Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.



English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Arşiv