YukarıAşağı
yerli, yabancı sinema filmlerinin; güncel bilgi, konu, afiş ve fragmanları

Sis nedir, nasıl oluşur?

Gönderen Komikya
Sis nedir, nasıl oluşur?
Sis, aslında toprakla temas halindeki buluttan ibarettir. Sisle atmosferin yükseklerindeki bir bulut arasında fark yoktur. Bir bulut toprağa ya da denizin yüzeyine kadar alçaldığında sis diye tanımlanır.
Sis, genellikle gece vakti ve sabahın erken saatlerinde, alçak, çukur kara parçaları üzerinde veya su yüzeyinde görülür. Bu durumun sebebi, soğuk hava akımının, kara parçasının veya suyun daha sıcak yüzeyine sürtünmesidir. Özellikle sonbaharda çok sık görülür. Çünkü sonbaharda her geçen gün, hava, toprağa veya suya oranla daha çabuk soğumaktadır. Geceleri toprağın soğumasıyla, alçaktaki hava daha da soğuklaşır. Bu soğuk hava tabakasının nemli ve biraz daha sıcak havayla birleştiği yerlerin hemen üzerinde sis meydana gelir.
Sisin genellikle bulutlardan daha yoğun görünmesi, sisteki su zerreciklerinin daha küçük olmasından kaynaklanır. Çok sayıdaki küçük su damlacıkları, daha az sayıdaki büyük su damlacıklarına oranla daha fazla ışık emer. Bu da onların daha yoğun tabakalar halinde görünmesine yol açar.


Tarih: 5 Kasım 2008
Bookmark and Share

2 Yorum "Sis nedir, nasıl oluşur?"

  1. Adsız Said,

    çoooooooooooooooooookkkkkkk güzellllllll teşekürlerrrrrrrrr

    Posted on 12 Kasım 2009 14:08

     
  2. Adsız Said,

    çok güzrl olmuş

    Posted on 28 Nisan 2010 21:57

     

Yorum Gönder

Yorumlarınız onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.



English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Arşiv